Noticia

Discurs del president de la Fundació Vicente Furió a la Junta d'Accionistes del Levante UD

El Patronat de la Fundació del Levante UD 'Cent Anys' va prendre la decisió, en reunió celebrada el darrer dia 17 de desembre, de recolzar amb els seus 86.168 (69,23%) accions, la reelecció de l'actual consell d'administració del Levante UD i presidit per Quico Catalán. Una decisió presa des de l'anàlisi i valoració del treball realitzat, pel consell que ara reelegim, en els últims quatre anys per no dir des que van assumir la responsabilitat de gestionar el club en 2010. Un consell i un president que han complit amb l'escrupolós mandat que van rebre de la Fundació, en el sentit de treballar per mantindre la pau social i traure a l'entitat del forat en el qual es trobava i que ara no fa falta recordar.

És cert, que quan s'assumeix la responsabilitat de prendre decisions, no sempre es pot acontentar a tots. És més, si tots sempre estiguérem d'acord en tot, estaríem transmetent el senyal que no som una societat plural i diversa. I, per fortuna, som plurals i diversos amb una mateixa destinació: la sostenibilitat del Llevant Un.

La pau social és vital en el manteniment i desenvolupament de qualsevol societat. El Levante UD, referent a això, no pot caure en la temptació, de ser l'excepció. Hem sigut testimonis com els conflictes basats, en el protagonisme de les persones, han afeblit o destruït més d'una societat i també a la nostra, en temps passats.

El Levante UD porta quasi una dècada vivint els millors anys de la seua prolongada història. Amb algun que un altre sot es transita des de 2004 en la Primera Divisió, en l'elit del futbol espanyol. I el Consell al qual ara prestem el seu suport ha aconseguit mantindre al Levante UD, en Primera, huit de les deu temporades que l'ha gestionat.

Amb independència de l'aspecte esportiu, molt important, no podem deixar al marge l'econòmic. El Levante UD compleix amb els seus compromisos i quasi va deixar arrere un Concurs de Creditors on es va estar a un pas de caure en l'abisme.

Molts han sigut els assoliments aconseguits, en aquests anys, moltes les millores en l'estadi Ciutat de València; moltes les diverses i variades iniciatives que han contribuït a projectar la imatge d'un Levante UD seriós, rigorós i compromés amb la societat valenciana. Hi ha arguments per a divulgar els objectius aconseguits però crec que, arribat el moment, correspon al propi consell explicar-los.

Aquests eixos de satisfacció, no poden deixar a un costat, que per a seguir pel bon camí cal mantindre i potenciar un alt esperit d'autocrítica. No s'ha encertat en tot el fet. S'han comés errors. No m'importaria dir-los en veu alta, no obstant això, estime que és millor debatre'ls i corregir-los en el si del club. No som millors per assotar-nos en la plaça pública.

Els integrants del consell d'administració i el seu president són els primers que han de disposar del coneixement dels errors comesos i han de ser també els primers a corregir-los. I la seua actuació entra dins del comportament de qualsevol empresa amb autoestima en la gestió, ja siga de transport, alimentació o informativa.

El suport que ha vingut mantenint l'actual consell i, el que ara se li renova des de la Fundació, no és un suport cec, no és un xec en blanc. La Fundació mai ha permés ni permetrà una gestió que vaja en contra dels interessos del Levante UD. Per fortuna per a tots a aquesta situació no es va arribar i estic convençut que tampoc s'arribarà, en funció de la vàlua i honestedat de les persones que treballen i dirigeixen l'actual Llevant Un.

La Fundació, almenys mentre romanga en aquesta, es guia per l'esperit del seu expresident i meravellós levantinista com ho va ser Ramón Vitòria. Un home generós i lleial amb el Levante UD que no dubte, en un determinat moment de la història, enfrontar-se als seus propis amics amb l'exclusiva fi de defensar al Llevant Un.

Ací estem per a salvaguardar al Levante UD. Que ningú pose en dubte aquest principi. La Fundació és la consciència del Levante UD, una consciència tranquil·la, serena, dialogant i sempre constructiva. A més, ho fem des de la perspectiva que tots som necessaris però ningú és imprescindible. Ni dins ni fora del club.

Tots hem de posseir la humilitat de reconéixer els errors que cometem, tant en el club com en la Fundació. Som éssers imperfectes al servei del Levante UD. De la mateixa manera, que cal ressaltar i valorar els objective aconseguits.

I en aquesta dècada el somriure ha prevalgut sobre l'enuig. Hem de sentir-nos orgullosos i els que ja hem aconseguit una determinada edat era un somni arribar a viure el que ara és una realitat.

La grandesa actual del Levante UD és aglutinar, cada quinze dies, unes vint mil persones en les graderies del Ciutat de València. Persones que coincideixen en un mateix sentiment, amb independència de la seua condició social, econòmica, creença política o religiosa.

Una grandesa que cal mantindre i potenciar, amb una gestió sostenible on els ingressos superen a les despeses. Ja sé que és el compte de la vella, no obstant això, entenc que és la més pràctica, la que millor funciona i la que evitarà situar-se, no ho desitge ni ho crec, en la vora d'un nou precipici. Cal mantindre el criteri de ser molt severs en el rigor en la despesa.

El Levante UD està aconseguint transmetre a la societat valenciana i espanyola, una gestió dinàmica, rigorosa i transparent. Des de fa uns anys es ve consolidant com una entitat generadora de riquesa. El Levante UD, amb el pagament de les seues corresponents obligacions fiscals, contribueix al manteniment de la nostra societat.

Però, siguem conscients que aquestes qualitats sempre són millorables i cal esforçar-se en això. Cal aprofundir en el rigor i en la transparència. Dos principis que mai cal oblidar. El Levante UD res ha d'amagar.

En els pròxims cinc anys no es pot caure en l'autocomplaença. S'aveïnen cinc anys d'una exigència màxima, d'oferir un alt rendiment en la gestió. Es tracta d'un temps que marcarà el futur del Levante UD.

El futur de les noves generacions. El futur dels xiquets que han nascut en el segle XXI i que coneixen a un Levante UD en la Primera Divisió i, per fortuna per a ells, no van ser testimonis de la travessia del desert, la soledat viscuda en dècades passades. Aqueixos xiquets que ara van al col·legi amb la seua samarreta del Levante UD i orgullosos dels seus colors. Fem bé a cuidar-los.

No ometem que el Levante UD és un sentiment que es ve transmetent de pares a fills, de generació en generació, des de 1909. No juguem mai amb el sentiment. Siguem ferms en la defensa dels nostres orígens i en la nostra condició d'entitat arrelada en la societat valenciana i espanyola. Al Levante UD cal mantindre'l allunyat dels aventurers ocasionals. A nosaltres sí que ens importa el sentiment, la nostra història, el nostre escut, els nostres colors i la nostra condició de valencians al cent per cent.

Expressem el suport a la continuïtat de l'actual consell i del seu president Quico Catalán. Expressem confiança, satisfacció i orgull per la vostra gestió. Quedant clara aquesta presa de postura, també ha de quedar plasmada la idea que la continuïtat no equival a l'estancament. S'està en condicions i, en l'obligació, de mantindre sempre les portes obertes per a gaudir de noves idees i nous projectes, alguns ja en fase de realització, que contribuiran a la grandesa del Levante UD.

Pertànyer al col·lectiu levantinista és tot un orgull. Però, tampoc marginem el concepte que ser del Llevant *UD és passar per taquilla. Una societat on els seus simpatitzants, els seus socis, els seus accionistes, no contribueixen al sosteniment de la pròpia societat, no té futur. No és demanar massa. Cadascun que aportació el que la seua economia li permeta. El tot gratis no m'agrada. Tots som necessaris per a contribuir a la grandesa del Levante UD. El Levante UD ha de continuar repartint el dividend de la il·lusió i de la valencianía.

D'acord amb tots els treballs que s'han realitzat, és desig de la Fundació que, en el transcurs de 2019, quan rebem l'autorització del Protectorat de Fundacions, es posen a la venda 17.877 accions, a un preu de 135 euros la unitat. Accions que eixiran a la venda amb l'aspiració que servisquen per a elevar el reg sanguini del levantinismo.

Felicite el consell, al seu president i tots els professionals que han fet possible que arribem al dia de hui, amb un Llevant que gaudeix d'una base sòlida per a afrontar el futur.

Done les gràcies, pel treball realitzat als consellers que hui són reelegits i la benvinguda a la nova consellera i als nous consellers. Assumeixen la responsabilitat de conduir al Levante UD a un futur millor.

Gràcies.

Vicente Furió Garcerá.

València, 20 de desembre de 2018.


Noticia

​ Levante UD EDI participarà en la quarta temporada de LaLiga Genuine Santander

Ja està tot preparat per a l'inici de LaLiga Genuine Santander que en aquesta quarta temporada comptarà de nou amb la participació de Levante UD EDI. L'espai Santander World Café de Paseo Recoletos va ser l'escenari triat per a acollir la presentació oficial de la temporada 21/22 en una edició que arriba repleta de novetats, amb més equips que mai,...

Noticia

La Fundació del Levante UD i la Fundació JIMB signen el seu acord de col·laboració

La Fundació del Levante UD i la Fundació JIMB (Juan Ignacio Muñoz Bastide) van escenificar el seu acord de col·laboració en pro de la integració en la societat de les persones amb discapacitat. Per part d'aquesta última, va participar en l'acte el seu director Jorge Peña, mentre que Vicente Furió, com a president, va representar a la Fundació granota.La Fundació...