Noticia

Levante UD Futbol Adaptat

Levante UD EDI - Escola de Futbol per a Persones que tenen Discapacitat Intellectual

Dibuixem Somriures. Eixe és el lema que té per bandera Levante UD EDI des que este projecte de la Fundació llevantinista vera la llum en 2012. D’esta manera, el Levante UD es convertia en el primer club de futbol professional que creava una Escola de Discapacitats Intellectuals i la incorporava a la seua estructura.

El creiximent d’esta escola ha sigut notable i en este moment té més de 100 jugadors. A més, este creiximent ha permés que, des de giner de 2015, s’haja creat un grup d’iniciació per a xiquets de 8 a 12 anys, que està sent tot un èxit, i que té la intenció d’oferir dinàmiques més personalitzades i adaptades als més menuts de l’escola.

A través d'esta iniciativa es posen de manifest els valors d’este grup de persones anònimes d’alt calat humà, i es continuen vinculant als del Levante UD.

Els jugadors de Levante UD EDI són especialistes en esforçar-se per a superar les barreres que es troben, no sols en la pràctica del deport, i a fer-ho per a conseguir els seus somnis.

És habitual que escoles deportives, centres educatius i empreses efectuen entrenaments i partits “inclusius” junt als integrants del Levante UD EDI, cosa que permet reunir en el terreny de joc a equips formats per jugadors que poden tindre o no discapacitat intellectual. D’esta manera, tots els que participen en estes sessions, passen a formar part d’este gran projecte i dels valors que nos distingixen.

Levante UD Paràlisi Cerebral

Per una altra banda, en la temporada 2016/17 es consolida una nova disciplina dins d’esta escola: futbol per a persones que tenen Paràlisi Cerebral. Ad esta modalitat de futbol també se la coneix com PC futbol o futbol-7 Paralímpic. L’objectiu del Levante UD és tindre un equip que puga participar tant en competicions nacionals com internacionals.

El Levante UD PC està disputant la Lliga Nacional preparada per la Federació Espanyola de Deports de Persones que tenen Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit.

PROJECTE D’INTEGRACIÓ A TRAVÉS DEL FUTBOL

L’equip efectua dos sessions d’entrenament setmanals de dos hores, dirigides per coordinadors titulats que treballen junt al grup l’aspecte tècnic i físic, a més d’hàbits de comportament en grup, higiene i alimentació. L'increment d’inscrits ha possibilitat la creació de quatre grups que tenen nivells d’exigència diferents, i que s’ajusten a les capacitats que presenta casa jugador

L’equip ha participat en diversos tornejos que poden tindre o no jugadors unificats, posant de manifest la gran utilitat i beneficis que aporta, tant a les persones discapacitades com sense discapacitat, una activitat lúdica i integradora basada en la pràctica del deport.

Cada any, Levante UD-EDI participa en els Campionats Nacionals de Futbol 7 Inclusiu Special Olympics que s'efectuen en Espanya, i és u dels habituals en copar les principals llocs del pòdium. Este campionat comprén diferents modalitats segons el nivell dels participants. La nostra escola forma entre dos i tres equips per campionat que presenten diferents nivells.

OBJECTIUS

-Una formació integral

-Pràctica del deport sense barreres

-Conscienciació sobre la discapacitat

-Pràctica de futbol com a element integrador

-Transmissió de valors com la humilitat, l’esforç i superació

-Us del deport com a ferramenta per a promoure la inclusió en la societat.

BENEFICIS

-Millora en la seua autonomia

-Millora en els seus hàbits de salut

-Millora de les capacitats físiques bàsiques

-Millora de les qualitats sensori-motrius

-Potenciació de les habilitats i recursos psicològics

-Motivació

-Creiximent del sentiment de pertinença a un club, a través de distintes activitats vinculades al primer equip.

Si vols formar part de l’equip de la nostra Escola de Futbol per a Persones que tenen Discapacitat Intellectual o del nostre equip de Paràlisi Cerebral, contacta'ns a través del mail areasocial@levanteud.es